Kezdőlap » Hírek, könyvajánlók » 2019.02.27. Kettős könyvbemutató

2019.02.27. Kettős könyvbemutató

Weiner Sennyey Tibor költő, író, a Drót online kulturális magazin főszerkesztője, több verses-, esszé-, novelláskötet, kisregény és dráma szerzője, műfordító lesz könyvtárunk vendége 2019. február 27-én 17 órától.

A szerzővel közelmúltban megjelent könyvei kapcsán Rába Géza beszélget.

MAGYAR BUDDHA – Előadások és esszék.
„Miért fontos az eredet? Miért fontos, hogy honnan jöttünk?
Ha a magyar ember önmaga keresése közben az ősi keletre tekint, olyan csodálatos hagyományt fedez fel, mint a samanizmus, a buddhizmus, továbbá a végtelenül gazdag ázsiai kultúrák kusza szövevénye, amelyből ragyogó tisztasággal és megrázó őszinteséggel emelkedik ki a Buddha.
Buddha tanítását éppen azért kell tanulmányoznunk, hogy megértsük mindenkori önvalónk és lényünk mélyebb és valóságosabb rétegeit.
Ki mások lehetnének legjobb kalauzaink hosszú felfedező útjainkon, mint olyan jeles magyar utazók és gondolkodók, mint Kőrösi Csoma Sándor, Stein Aurél, Lénard Jenő és Hamvas Béla? Ezért lettek ők könyvünk hősei.”
Az esszékhez a BuddhaFM-en elhangzott előadásokat ajánljuk.

HAMVAS BÉLA EZERARCÚ ÉS EGYSZERŰ ÉLETE ÉS MŰVE
„Az Orpheusz Kiadó gondozásában megjelent kötetben Weiner Sennyey Tibor elmúlt három-négy évben írt esszéi, előadásai szerepelnek. A szövegek többek között választ keresnek arra, hogyan gondolkodott Hamvas az életről, irodalomról és politikáról; milyen volt a kapcsolata a nőkkel, kortársaival és a zsidósággal; milyen nehézségekkel néznek szembe az életrajz összeállítására irányuló utólagos kísérletek; mely Hamvas-művek vesztek el az utókor számára; és miben állt a vitája Lukács Györggyel.”
Hamvashoz ízelítőül a nagysikerű szegedi előadást ajánljuk.

Mindkét könyv megtekinthető és kölcsönözhető könyvtárunkban! A rendezvény ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!

Kapcsolódó

HÍREK

Szakdolgozóknak ajánljuk

Ha elvesztél a rengeteg irodalomban… ha túl kevés irodalmat találtál… ha nincs mintád arra a hivatkozás típusra, amit meg szeretnél adni… ha bizonytalan vagy a

HÍREK

Próbahozzáféréses adatbázisok a szorgalmi időszakban

Világszerte ismert, neves kiadók könyv-, folyóirat-, e-könyv kiadványaikhoz, egyszerűen használható adatbázisaikhoz nyújtanak számunkra korlátozott ideig próbahozzáférést. A De Gruyter Akadémiai Kiadó a teljes e-könyvállományához kínál

HÍREK

Műugrás 2. a Metafizikai Térben

Főiskolánk hallgatója, BMZ (Baji Miklós Zoltán) képzőművész „Műugrás 2., a Metafizikai Térben” című kiállítása 2024. február 9-én (pénteken) 16.30 órakor nyílik meg A Tan Kapuja