Kezdőlap » Hírek, könyvajánlók » 2020.06.03. Változó szolgáltatásokról

2020.06.03. Változó szolgáltatásokról

Kedves Olvasóink!

Könyvtárunk terei nem alkalmasak a javasolt védőtávolságok betartására, ezért egymás védelme érdekében a könyvtár továbbra sem látogatható.
Új június 3-tól igénybe vehető szolgáltatásainkat a nyitvatartási időhöz képest kötetlenebbül, személyes kontaktus nélkül, biztonságosan alakítottuk ki.

Milyen szolgáltatásokat tudunk nyújtani egész nyáron?

Újraindul a kölcsönzés

!!!Új!!! Korlátozott formában újraindítjuk kölcsönzési szolgáltatásunkat.  A katalógusban kikeresett művek szerzőjét és címét e-mailben kérjük megadni. Ennek alapján összekészítjük és kikölcsönözzük a könyveket, melyek a könyvtár előterében elhelyezett könyves széf szekrényből, Olvasónk által kért időpont(ok)ban, a könyvtári munkatársak távollétében is elvihetők.  A kérés teljesítését válasz e-mailben megküldött kódokkal visszaigazoljuk.

Visszavesszük a könyveket

!!!Új!!! A korábban kikölcsönzött könyvek a nyár folyamán bármikor visszahozhatók és betehetők a kültéri, védett elhelyezésű  könyvbedobó ládába. A postai úton visszaküldött, vagy a könyvbedobó ládában elhelyezett könyveket 48 órán át szellőztetjük, s csak ezt követően vesszük vissza a rendszerünkben. A kölcsönzött könyv ezután kerül le Olvasónk nevéről. A visszavételt kérjük minden esetben ellenőrizni a katalógus / saját olvasói profiljában.

A könyvbedobó láda nyílása 21 x 5 cm, max. ilyen méretű könyvet lehet bedobni a ládába. Nagyobb méretű visszahozott könyvekhez a könyves széf szekrényt ajánljuk, ehhez e-mail kérés alapján elküldjük a kódokat.

!!!Új!!! Korábbi kölcsönzési tranzakciók listája (kölcsönzés, hosszabbítás, visszavétel) a katalógus Olvasói adatok – Kölcsönzéstörténet menüjében lekérhető!

Meddig kell visszahozni a kikölcsönzött műveket?

A kikölcsönzött példányok lejárati dátumát  2020. szeptember 15-ig kitoltuk. Legkésőbb szeptember 15-ig kell visszajuttatni a kikölcsönzött művet.

Mi történik a késedelmekkel?

A járvány időszakában keletkezett késedelmi díjakat és bírságokat eltöröltük, az ennél korábbiakat inaktiváltuk.
Szeptember 15. után az addig inaktivált (járvány előtt keletkezett) késedelmi díjak  újra aktívak lesznek, tehát addig érdemes mindent visszahozni.

Milyen távszolgáltatások vannak?

!!!Új!!! Neptun-kóddal rendelkező hallgatóknak távbeiratkozási lehetőséget nyújtunk,  lejárt olvasójegyek érvényességét adategyeztetést követően hosszabbítjuk (telefon, e-mail).

Előfizetett adatbázisokhoz otthoni hozzáférést biztosítunk a belső levelezőlistákon korábban megadott információk szerint.  Az intézményi hálózatban elérhető adatbázisokból vizsgaidőszakban 24, nyáron 48 órán belül elküldjük a kért cikkeket.

!!!Új!!! Beiratkozott hallgatók, oktatók, munkatársak digitalizálási kérést indíthatnak a katalóguson keresztül.
A 125/2020. (IV. 16.) Kormányrendelet a járványügyi helyzetre tekintettel egyszerűsítette a szerzői jogi törvény (1999. évi LXXVI. törvény) oktatási célú felhasználási szabályait. Ennek megfelelően biztosítjuk a TKB beiratkozott oktatói, hallgatói, munkatársai számára az online tanuláshoz, oktatáshoz  szükséges művek elérését. Feltétel az is, hogy a kérés időpontjában még legalább 30 napig érvényes legyen az olvasójegy. Az érvényesség hosszabbítható (telefon, e-mail)!
Bejelentkezést követően a katalógus Olvasói adatok – távhasználat menüjében egyszavas tájékoztató-kifejezések formájában követhetők a kérések és a teljesítés fázisai.  Felmerülő problémák leírására kötött karakterszámú üzenet-mezők állnak rendelkezésre, – itt ebben a formában,  e-mailben részletesen tudunk válaszolni.
A digitalizási kérés-szolgáltatás
a fizikai példányokat részben pótló fontos, új szolgáltatásunk! 

Előjegyzés kérhető?

Nem, előjegyzés továbbra sem kérhető.

Könyvtárközi kölcsönzésben kérhető-e könyv?

Külön értesítésig nem. Egyelőre sem az amerikai, sem az európai könyvtárak nem szállítanak, a magyar könyvtárak bizonytalan ideig csak korlátozott szolgáltatásokat tudnak nyújtani.

Mikor és hogyan érhetők el a könyvtár munkatársai?

Június 30-ig munkanapokon 13-15 óra között tartunk telefonos ügyeletet. Közvetlen számunk: +36 1 347 0689.
Július-augusztusban péntekenként tartunk ügyeletet 13-15 óra között.
A könyvtár belső területére ügyeleti időben, egyeztetés alapján, csak az intézmény oktatói és munkatársai jöhetnek be.

Központi e-mail címünkre (library@tkbf.hu) érkező levelekre 24 órán belül igyekszünk válaszolni egész nyáron.
Munkatársak e-mail címére küldött levelekre a szabadságolásokat követően várhatóak válaszok.

A könyvtári szolgáltatásokkal kapcsolatos észrevételeket, konstruktív javaslatokat megköszönjük!
2020. május 30.

Kapcsolódó

HÍREK

Szakdolgozóknak ajánljuk

Ha elvesztél a rengeteg irodalomban… ha túl kevés irodalmat találtál… ha nincs mintád arra a hivatkozás típusra, amit meg szeretnél adni… ha bizonytalan vagy a

HÍREK

Próbahozzáféréses adatbázisok a szorgalmi időszakban

Világszerte ismert, neves kiadók könyv-, folyóirat-, e-könyv kiadványaikhoz, egyszerűen használható adatbázisaikhoz nyújtanak számunkra korlátozott ideig próbahozzáférést. A De Gruyter Akadémiai Kiadó a teljes e-könyvállományához kínál

HÍREK

Műugrás 2. a Metafizikai Térben

Főiskolánk hallgatója, BMZ (Baji Miklós Zoltán) képzőművész „Műugrás 2., a Metafizikai Térben” című kiállítása 2024. február 9-én (pénteken) 16.30 órakor nyílik meg A Tan Kapuja