Food Science and Technology Abstracts with Full Text = Élelmiszertudományi és táplálkozási információs adatbázis. Folyóiratokból, szabadalmakból, szabványokból származó anyagokat tartalmaz. Lefedi az összes élelmiszer-terméket, valamint a biotechnológiát, mikrobiológiát, élelmiszerbiztonságot, adalékanyagokat, táplálkozást, csomagolást és állatgyógyászatot, valamint sok más interdiszciplináris témát, amelyek mind az élelmiszerekkel kapcsolatosak. A lefedettség 1969-től napjainkig terjed. Az adatbázis több mint 1,5 millió rekordot tartalmaz, évente több mint 90 000 rekord hozzáadásával.
Elérhető A TKBF belső hálózatában a könyvtár honlapján keresztül, ill. otthonról a böngésző proxybeállításának megváltoztatásával, a belső tájékoztatókban rendszeresen megadott módon /Ha nem ismeri, kérje képernyőképekkel illusztrált tájékoztatónkat!/