Kezdőlap » Hírek, könyvajánlók » A könyvtári wellness-hetekről

A könyvtári wellness-hetekről

Mi történik a könyvtárban augusztus 22-ig, amíg zárva lesz? Miért nem lehet kölcsönözni a nyáron? Az ok egyszerű: felújítások, költöztetések, dobozolások miatt nem lehet hozzáférni a könyvekhez.

Júliusban felújításra kerül az egyik beázott olvasóterem, ahol padlót kell cserélni.  Az itt lévő könyveket, polcokat, szekrényeket ideiglenesen bedobozoljuk, rakásoljuk, s a nagyolvasóban tároljuk. Az ottani asztalokat, széket a másik olvasóteremben tetriszeztük össze… s hoppá, máris csak szűk járóutak maradtak.
Mindeközben a főiskola épületében raktár helyiség kialakítására kerül sor: itt fogjuk tudni elhelyezni, számba venni, fokozatosan az állományunkba építeni a sok-sok adomány könyvet, jelenleg kevéssé használt nyelvi- és hagyatéki anyagot, folyóiratokat.
Várhatóan augusztusban visszapakolhatjuk a könyveket a felújított olvasóterembe. Erre a könyvtári wellness-hétre segítőket fogunk majd keresni a FB-oldalunkon keresztül.
Végül  előkészítjük, részben elszállítjuk az új képzések –  mánfai és a buddhista életmód tanácsadó asszisztens képzés  – könyvtári anyagát. S míg mi Mánfán ill. Pécsett „belakjuk” a tereket, szorgos kezek az intézményi éves nagytakarítás keretében tisztává varázsolják a könyvtárt!
Ezen a nyáron egyik munkát a másikkal fogjuk kipihenni, ilyen a könyvtár-wellness:-). Az biztos, hogy mindenkit szeretettel várunk az augusztus 22-re tervezett nyitóhéten.

Kapcsolódó

HÍREK

Péntekenként este 7-ig

A közelmúlt könyvtári kérdőíves kutatásában több Olvasónk megfogalmazta a bővebb nyitvatartással kapcsolatos igényét. Ezt a kívánságot tudjuk teljesíteni, válaszunk: IGEN!A 2023/24-es tanévben pénteki munkanapokon este

HÍREK

Gólyanap és regisztrációs hét

Kedves I. éves Hallgatók, rövid könyvtári bemutatóval, meglepi ajándékokkal várunk Benneteket augusztus 26-án szombaton 10-12 óra között, a Gólyanapon! Kedves felsőbb éves Hallgatóink, ti is