Kezdőlap » Hírek, könyvajánlók » A könyvtári wellness-hetekről

A könyvtári wellness-hetekről

Mi történik a könyvtárban augusztus 22-ig, amíg zárva lesz? Miért nem lehet kölcsönözni a nyáron? Az ok egyszerű: felújítások, költöztetések, dobozolások miatt nem lehet hozzáférni a könyvekhez.

Júliusban felújításra kerül az egyik beázott olvasóterem, ahol padlót kell cserélni.  Az itt lévő könyveket, polcokat, szekrényeket ideiglenesen bedobozoljuk, rakásoljuk, s a nagyolvasóban tároljuk. Az ottani asztalokat, széket a másik olvasóteremben tetriszeztük össze… s hoppá, máris csak szűk járóutak maradtak.
Mindeközben a főiskola épületében raktár helyiség kialakítására kerül sor: itt fogjuk tudni elhelyezni, számba venni, fokozatosan az állományunkba építeni a sok-sok adomány könyvet, jelenleg kevéssé használt nyelvi- és hagyatéki anyagot, folyóiratokat.
Várhatóan augusztusban visszapakolhatjuk a könyveket a felújított olvasóterembe. Erre a könyvtári wellness-hétre segítőket fogunk majd keresni a FB-oldalunkon keresztül.
Végül  előkészítjük, részben elszállítjuk az új képzések –  mánfai és a buddhista életmód tanácsadó asszisztens képzés  – könyvtári anyagát. S míg mi Mánfán ill. Pécsett „belakjuk” a tereket, szorgos kezek az intézményi éves nagytakarítás keretében tisztává varázsolják a könyvtárt!
Ezen a nyáron egyik munkát a másikkal fogjuk kipihenni, ilyen a könyvtár-wellness:-). Az biztos, hogy mindenkit szeretettel várunk az augusztus 22-re tervezett nyitóhéten.

Kapcsolódó

HÍREK

Könyvtárközi kölcsönzésről

A könyvtárunk gyűjteményében nem található művek magyar és külföldi könyvtárakból egyaránt igényelhetők! A szolgáltatás részleteiről, így arról, hogy ki és hogyan veheti igénybe, mi kérhető

HÍREK

Szakdolgozóknak ajánljuk

Ha elvesztél a rengeteg irodalomban… ha túl kevés irodalmat találtál… ha nincs mintád arra a hivatkozás típusra, amit meg szeretnél adni… ha bizonytalan vagy a

HÍREK

Próbahozzáféréses adatbázisok a szorgalmi időszakban

Világszerte ismert, neves kiadók könyv-, folyóirat-, e-könyv kiadványaikhoz, egyszerűen használható adatbázisaikhoz nyújtanak számunkra korlátozott ideig próbahozzáférést. A De Gruyter Akadémiai Kiadó a teljes e-könyvállományához kínál