Kezdőlap » Hírek, könyvajánlók » Kőrösi Csoma Sándor és a Magyar Földrajzi Társaság gyűjteményének kincsei

Kőrösi Csoma Sándor és a Magyar Földrajzi Társaság gyűjteményének kincsei

A 150 éves Magyar Földrajzi Társaság országjáró vándorkiállítása könyvtárunk szervezésében szeptember közepéig tekinthető meg a Főiskolán.

A kiállítás két tematikus részből áll:

– „Térképes időutazás Kőrösi Csoma Sándorral” valamint
– „Magyar Földrajzi Társaság Könyvtárának Kincsei”

Könyvtárunk kiállító szekrénykéjén ízelítőt mutatunk Kőrösi-különgyűjteményünk köteteiből.

A lenyűgöző forrásokat bemutató poszterkiállításhoz ezúttal nem kapcsolódik megnyitó, az idő rövidségére tekintettel nem lesznek előadások, rendezvények. Ugyanakkor minden rendelkezésünkre álló módon és helyen –  így honlapunkon, plakátjainkon, a közösségi médiában – a felfedezők csendes örömével és egyszerűségével ajánljuk kedves hallgatóink, munkatársaink, olvasóink figyelmébe a kiállítást.

Ígérjük, jövőre méltó keretben, sok színes programmal,  újra elhozzuk a Magyar Földrajzi Társaság Térképészeti Szakosztályának az ELTE IK Térképtudományi és Geoinformatikai Intézete támogatásával, Dr. Török Zsolt Győző egyetemi docens tervezésében megvalósult kiállítását, hogy közösen, gyűjteményi környezetben  mutathassuk be Kőrösi Csoma Sándor térképes időutazását.

Kapcsolódó

HÍREK

Péntekenként este 7-ig

A közelmúlt könyvtári kérdőíves kutatásában több Olvasónk megfogalmazta a bővebb nyitvatartással kapcsolatos igényét. Ezt a kívánságot tudjuk teljesíteni, válaszunk: IGEN!A 2023/24-es tanévben pénteki munkanapokon este

HÍREK

Gólyanap és regisztrációs hét

Kedves I. éves Hallgatók, rövid könyvtári bemutatóval, meglepi ajándékokkal várunk Benneteket augusztus 26-án szombaton 10-12 óra között, a Gólyanapon! Kedves felsőbb éves Hallgatóink, ti is