Kezdőlap » Hírek, könyvajánlók » Köszöntjük az I. éves hallgatókat!

Köszöntjük az I. éves hallgatókat!

“A teljes buddhista képzés az erény, meditáció, bölcsesség sorrendjében épül, így a szent szövegek gyűjteménye, a kánon is Három kosárból áll. Az erkölcsi tanokkal foglalkozik a Vinaja pitaka, a meditációval a Szútra pitaka, a bölcsességgel  pedig az Abhidharma pitaka. ”

Cser Zoltánnak, a “TanKapu30” kötetben megjelent írásából idéztünk. Ezzel a kötettel, a szent szövegekkel és még sok-sok értékes könyvvel, digitális irodalommal   várunk minden hallgatót! A könyvtár jövet-menet útba esik:-) Nyitvatartás szokásosan 12-től 17.30-ig.

Kapcsolódó

HÍREK

Oxford Bibliographies in BUDDHISM

A kutató munka nagy része az internetre költözött, így a mai hallgatók és kutatók azonnal hozzáférhetnek a legfontosabb elsődleges forrásszövegekhez és számos egyéb elektronikus forráshoz.

HÍREK

Köszöntjük az I. éves hallgatókat!

“A teljes buddhista képzés az erény, meditáció, bölcsesség sorrendjében épül, így a szent szövegek gyűjteménye, a kánon is Három kosárból áll. Az erkölcsi tanokkal foglalkozik

HÍREK

Nyitás augusztus 29-én

Minden kedves régi, jelenlegi és leendő hallgatót, kollégákat, közösségeket, érdeklődő olvasókat augusztus 29-től a szokásos nyitvatartási időben szeretettel várunk a könyvtárban.