Kezdőlap » SZOLGÁLTATÁSOK » Tanulás- és kutatástámogatás » Tájékoztató szolgáltatások

TÁJÉKOZTATÓ SZOLGÁLTATÁSOK

Irodalmat keres egy témához? Nehezen boldogul egy dolgozat irodalmának értelmezésével? Áttekintette az útmutatókat, mégsem tudja kezelni a könyvtár katalógusait, e-forrásait? Segítségre lenne szüksége egy téma hiteles nyomtatott és internetes forrásaival kapcsolatban? Bizonytalan egy hivatkozás leírási módjában?

Az online tájékoztatási szolgáltatási formák külföldön régóta népszerűek, s Magyarországon is elérhetők az országos szakkönyvtárakban, ilyen pl. az Országos Széchényi Könyvtár,  Országgyűlési Könyvtár.

Nálunk A Tan Kapuja hallgatói, oktatói, közösségei számára nyújtunk tanulást,  kutatást támogató szolgáltatásokat. Ez jelenleg online és személyes konzultációk formájában egyaránt igénybe vehető.

Mit érdemes átgondolni konzultáció előtt?
Konkrétan milyen témában, milyen mélységben (áttekintés, speciális tartalom), milyen nyelven szeretne információt/könyvet kapni? Milyen formában van szüksége az irodalomra? Pl. linkek, tematikus oldalak, kölcsönözhető könyv, pdf, könyvtárközi kölcsönzéssel kölcsönözhető mű (díjköteles), fénymásolat (díjköteles). Régebbi szakirodalmat vagy frisset keres?  Milyen terjedelmű dolgozatot ír? Fontos lehet az is, hogy melyik tantárgy vagy tananyag kapcsán van kérdése. Megnézte-e a katalógusunkat és a  teljes szövegű tartalmakkal elérhető adatbázisainkat?

Írja meg a témát,  problémát – rövid időn belül válaszolunk! (library@tkbf.hu)

Vagy beszéljük meg:

  • személyesen, nyitvatartási időben (előzetesen e-mailben vagy telefonon egyeztetett időpontban)
  • foglaljon e-könyvtárost!