Kezdőlap » E-FORRÁSOK » Adatbázisok » Otthonról

ONLINE FORRÁSOK OTTHONRÓL

EduID

Az online források egyik otthoni elérési módja  az eduID-s bejelentkezés. Az eduID egy szabványokon alapuló felhasználó-azonosítási szolgáltatás, amelynek segítségével az intézmények közötti és intézményen belüli webes felhasználó-azonosítás egységessé, átláthatóvá és ezáltal könnyen kezelhetővé válik. Az intézményünk  hallgatói, oktatói és kutatói újbóli adminisztráció nélkül igénybe vehetik a saját- illetve partner-intézmények számos szolgáltatását. Sajnos még nem minden szolgáltató csatlakozott az eduID-hez, ezért ez a lehetőség nem minden esetben működik.

Jelenleg előfizetett adatbázisaink mindegyike  elérhető eduID-val!

A TKB intézményeiben a TO által kiadott egységes azonosítót kell használni mindenhol, a Neptuntól az adatbázisokig. Probléma esetén kérjük keresse Némethy András (it@tkbf.hu) rendszergazda  kollégánkat!

Proxy

Az online források másik otthoni elérési módja a böngésző bizonyos beállításainak megváltoztatása. A proxybeállítás módját a könyvtár belső tájékoztatóiban rendszeresen megadjuk. Hallgatók és munkatársak  külön is kérhetik a  leggyakoribb böngészők képernyőképekkel illusztrált, belépési azonosítókat tartalmazó helpjét.
A belépési adatok nélküli változat letölthető a honlapunkról.

A próbahozzáféréses, általában 1-1 hónapig használható adatbázisokhoz proxys hozzáférést ajánlunk.