Kezdőlap » Hírek, könyvajánlók » Jóga-szútra

Jóga-szútra

“Patandzsali Jóga-szútrája nem „jógakönyv”, hanem a spiritualitás vallások és kultúrák feletti, egyetemes összefoglalója. Továbbá meditációs szöveg, nem puszta leírás.
30 év után újra fordítva megpróbáltunk egyfajta „klasszikus” egzegetikai művet alkotni, melyben a szövegfejtés legtöbb eszközét alkalmaztuk: filológiai analízist, etimologizációt, hermeneutikai fejtegetést, más tanításokkal való összevetést, irodalmi párhuzamot.

Közöljük a mű eredeti, szanszkrit szövegét is, hogy a mellékelt nyelvtani útmutatások segítségével akár saját értelmezésekre, megfejtésekre
is vállalkozhasson a merészebb olvasó. “

Megjelenési adatok: Budapest, A Tan Kapuja, 2022.
ISBN: 978 615 6408 01 3

Farkas Attila Márton és Tenigl-Takács László előadása: Patandzsali Jógaszútrája – Egy szakrális szöveg egzegézise. Az előadás (2022. április 5.) felvétele a YouTube-on. Az előadás hangfelvételének szöveg-átirata.

Katalógus-rekord ; Könyvbemutató (2022. június 2.) felvétele a YouTube-on.  A könyvbemutató hangfelvételének szöveg-átirata.

Kapcsolódó

HÍREK

Oxford Bibliographies in BUDDHISM

A kutató munka nagy része az internetre költözött, így a mai hallgatók és kutatók azonnal hozzáférhetnek a legfontosabb elsődleges forrásszövegekhez és számos egyéb elektronikus forráshoz.

HÍREK

Köszöntjük az I. éves hallgatókat!

“A teljes buddhista képzés az erény, meditáció, bölcsesség sorrendjében épül, így a szent szövegek gyűjteménye, a kánon is Három kosárból áll. Az erkölcsi tanokkal foglalkozik

HÍREK

Nyitás augusztus 29-én

Minden kedves régi, jelenlegi és leendő hallgatót, kollégákat, közösségeket, érdeklődő olvasókat augusztus 29-től a szokásos nyitvatartási időben szeretettel várunk a könyvtárban.